برنج باسماتی چیست ؟

برای ما روشن است که برنج، از اصلی ترین مواد غذایی سفره ی ایرانیان می باشد که حتی با گذشت زمان و افزایش قیمت، همچنان از محبوب ترین ماده ی غذایی سفره ی خانواده های ایرانی محسوب می شود. دلیل پرطرفدار بودن برنج این است که، بیشتر غذاهای ایرانی از ترکیب برنج و خورشت هستند. این موضوع محبوبیت برنج را بین همه ی مردم چند برابر می کند.

جدای از بحث محبوبیت برنج از آن دسته غلاتی است که مواد مغذی بسیاری در آن وجود دارد. در این بین تنوع چشم گیری که در بازار برای برنج وجوددارد را نمی توان نادیده گرفت. برا ی نمونه می توان از انواع برنج ایرانی، هندی، تایلندی، ژاپنی و پاکستانی نام برد.

از این رو در بین تمام ارقام و انواع برنج، ما قصد داریم در این مقاله برنج باسماتی به شما معرفی کنیم. شاید بار اول است که اسم این نوع برنج را می شنوید و در موردش چیز زیادی نمی دانید. بدین ترتیب شما برای آشنایی بیشتر با این نوع برنج، اینکه برنج باسماتی چه نوع برنجی است، چه تفاوتی با برنج ایرانی دارد و خواص آن و… کافیست با ما تا پایان این مقاله همراه باشید:

برنج باسماتی چیست ؟

برنج باسماتی در حقیقت، نوعی برنج دانه بلند، کشیده و خوش عطر می باشد که به خاطر داشتن همین ویژگی ها به برنج باسماتی معروف شده است.

برنج باسماتی به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد، یکی از بهترین برنج های جهان شناخته می شود. جدا از دانه بلند و معطر بودن، این برنج غنی از ویتامین و اسید های ضروری بدن می باشد. از طرفی دیگر کلسترول کم این محصول، محبوبیت آن را در سطح جهان دو چندان کرده است. معروف ترین کشور هایی هم که تا به حال بیشترین کشت برنج باسماتی را داشتند، کشور هندوستان و پاکستان بوده اند.

شایان ذکر است برنج های باسماتی موجود در این از پایین ترین سطح این برنج میباشند که اصلا از عطر و طعم برخوردار نیستند و هنوز که هنوزه پاسخی درست به نحوه تولید آن نشده است!

برنج باسماتی چه نوع برنجی است ؟

برنج باسماتی چه نوع برنجی است ؟

کلمه ی باسماتی در واقع به معنای خوشبو است، این برنج از چندین هزار سال پیش کشت می‌شده‌است. اما اگر بخواهیم که به طور خلاصه بگوییم برنج باسماتی چه نوع برنجی است، در پاسخ می توان گفت که برنج باسماتی نوعی برنج است که اغلب در هندوستان کشت می شود. طعم سبکی دارد و هنگام پخت تا دو برابر قد می کشد و عموما دارای دو نوع سفید و قهوه ای می باشند.

کیفیت برنج باسماتی

اگر بخواهیم برنج باسماتی را حیث کیفیت بررسی کنیم، کافیست به شما بگوییم که در گذشته این برنج تنها در سفره ثروتمندان یافت می شد. همین موضوع به تنهایی بیانگر کیفیت بالای برنج باسماتی می باشد.

در واقع ویژگی هایی که برنج باسماتی را از نظر کیفیت برتری می دهد، این است که طعم و عطر بسیار ملایمی دارند. هنگام پخت به هم نمی چسبند و علاوه بر همه این ها، از آنجایی که برنج باسماتی در خاک هایی رشد می کند که از آب معدنی تغذیه می شوند، ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. تمامی این ویتامین و ارزش غذایی نیز در برنج باسماتی هنگام پخت حفظ می شود.

 در نتیجه این نوع از برنج از کیفیت بالایی برخوردار است و بهترین انتخاب برای افرادی است که عطر، طعم، ظاهر و مواد مغذی برنجی که از آن استفاده می کنند برایشان بسیار مهم می باشد.

همین حالا بصورت مستقیم از برنج کاسپین بخرید

برنج کاسپین مرجع تخصصی برنج در کشور

تفاوت برنج ایرانی و باسماتی

  • اولین و ملموس ترین تفاوت برنج ایرانی و باسماتی این می باشد که برنج باسماتی از لحاظ ظاهر، سایز و شکل دانه با برنج ایرانی متفاوت است و برنج باسماتی دانه بلند تر و به شکل سوزنی می باشد.
  • عطر و طعم برنج باسماتی نیز با برنج های کیفی ایرانی قابل مقایسه نیست و برنج های کیفی ایرانی ممتاز تر میباشند، اما با برنج های پرمحصول ایرانی نظیر برنج شیرودی و… عطر و طعم برابری دارد
  • تفاوت دیگر برنج ایرانی و باسماتی در نحوه پخت آن ها می باشد. برنج باسماتی برای پخت نیاز به آب بیشتری دارد. به اصطلاح گفته شده که هرچقدر هم برای پخت در برنج باسماتی آب اضافه شود، باز هم این دسته از برنج ها پس از پخت، حالت چسبندگی به خود نمی گیرند.

لازم به ذکره برنج های باسماتی انواع مختلفی دارند، که انواع با کیفیت آن داخل کشور موجود نمیباشد

خواص برنج باسماتی

خواص برنج باسماتی

تا اینجای مقاله، تا حدودی با برنج باسماتی و ویژگی های آن آشنا شدید. اما اگر بخواهیم خواص برنج باسماتی را یک به یک برایتان بازگو کنیم به شرح زیر می باشد:

  1. برنج باسماتی، بخاطر ارزش غذایی و خواصی که نسبت به انواع دیگر برنج دارد، از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
  2. این نوع از برنج برای افرادی که دیابت دارند بهترین گزینه می باشد زیرا شاخص گلیسمی پایینی دارد.
  3. از آنجایی که برنج باسماتی سیر کنندگی بسیار بالایی دارد و غنی از کربوهیدرات می باشند، برای انواع رژیم های غذایی مناسب است.
  4. ب این دلیل که برنج باسماتی دارای مقادیر زیادی از فیبر است، موجب تقویت سیستم گوارشی می‌شود.
  5. علاوه بر تمام خواص های گفته شده در ارتباط با برنج باسماتی، این نوع برنج به خاطر مواد مغذی و فیبر بالایی که در خود دارد به درمان یبوست نیز کمک می کند.
  6. مصرف برنج باسماتی موجب کنترل کلسترول خون و در نتیجه موجب کاهش بیماری های قلبی و سکته های مغزی نیز می شود.

مضرات برنج باسماتی

با توجه به خواص و فواید گفته شده در رابطه با برنج باسماتی، همواره باید توجه داشت که در مصرف آن زیاده روی نکنید. زیرا مصرف بیش از حد برنج باسماتی موجب ابتلا به بیماری هایی مثل کلسترول خون، چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و… می شود.

مواردی که ذکر شد احتمالا به دلیل بالا بودن سطح کربوهیدرات این نوع برنج می باشد. اما شایان به ذکر است که شما متقاضیان و مشتریان برنج و کاربران عزیز، همواره باید توجه داشته باشید که از افراد و فروشگاه های معتبر برنج مصرفی خود را خریداری کنید. حال برنج مصرفیتان می تواند هر نوع برنجی که دوست دارید باشد.

طرز پخت برنج باسماتی

طرز پخت برنج باسماتی

طرز پخت برنج باسماتی با دیگر برنج هایی که تا به حال پخت کرده‌اید، تفاوت چندانی ندارد. تنها تفاوت اینجاست که، این نوع برنج از آنجایی که خاصیت چسبندگی ندارد، برای پخته شدن احتیاج به آب بیشتری نسبت به دیگر انواع  برنج دارند.

ترتیب پخت برنج باسماتی به صورت زیر می باشد:

  • ابتدا مقدار برنج را که قصد دارید آن را پخت کنید را در سینی بریزید و آن را تمیز کنید. در نتیجه اگر چیزی غیر از دانه برنج در آن دیده شده را از آن جدا کنید.
  • در این مرحله برنج را در ظرفی ریخته و آن را با آب شستشو دهید و این کار را چند بار تکرار کنید. تا جایی که خاک برنج کاملا شسته شود و آب به اصطلاح روشن شود.
  • کمی نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج در مقداری آب و کمی نمک به خوبی خیس بخورد.
  • حالا شما می توانید به دو سبک آبکشی و دمی این برنج را پخت کنید که در ادامه هر دو روش را برایتان بازگو کنیم.

 

دمی یا کته: مقدار مد نظر برنج، نمک و آب را در قابلمه بریزید. ابتدای کار شعله را زیاد کنید و اجازه دهید آب آن کشیده‌ شود. در این بین حتما یک بار برنج را هم بزنید. به محض اینکه آب اضافه‌ جذب برنج شد، شعله را کم ‌کرده و در صورت تمایل می‌توانید از کمی ‌کره یا روغن استفاده کنید. استفاده از از دم‌کنی جهت پخت بهتر الزامی ‌است. دم‌کنی باعث جلوگیری از شفته‌شدن برنج می‌شود.

برای آموزش طرز تهیه برنج کته بر روی “برنج کته” کلیک کنید
برنج کته

آبکشی: ابتدا باید آب بیشتر، برنج و نمک را در قابلمه روی گاز بگذارید. مواد حدود ده دقیقه باید بجوشد تا برنج مغزپخت‌شده داشته باشیم. زمانی که در حین قل‌زدن در سطح برنج کف‌هایی مشاهده کردید، برنج را در آبکش بریزید و سپس در قابلمه دم کنید. این برنج ها معمولا به 30 الی 40 دقیقه زمان برای دم‌کشیدن نیاز دارد.

برای آموزش طرز تهیه برنج آبکش بر روی “برنج آبکش” کلیک کنید
برنج آبکش

10 دیدگاه در “برنج باسماتی چیست ؟

  1. علیرضا گفت:

    بهترین برنج ایرانی است که بدلیل گرانی در انبارها درحال خراب شدن است

    1. منصور گفت:

      دقیقا درسته، دلالهای بی شرافت هم کشاورز را نابود میمنمیکنند ند و هم جیب مصرف کننده را میزنند

    2. مریم گفت:

      عالی بود نمیدونسم

  2. سپیده گفت:

    برنج باسماطی فقط قهوه ای رنگش چاق کنندگی کمتری دارد نسبت به سفید آن .

  3. شاهین گفت:

    باسلام ظاهرا کسی که مطلب را نوشته شاید خوب دقت نکرده باشدچون از مزایای برنج باسماتی نوشتید باعث کاهش کلسترول و در نتیجه کمشدن بیماریهای قلبی میشود و دربخش مضرات اشاره شده در صورت مصرف زیاد کلسترول را افزایش میدهد که ایندو با هم در تضاد است و بهتره اصلاح کنید

    1. مهدی گفت:

      خخخخخخخخخخخخخخ

      از همین نکته معلوم شد که همش دروغه

      1. محمد گفت:

        دروغ نیست برادر ، باور کن دروغ نیست. بزرگان زیبایی اندام استفاده از این برنج را بطور راز به کسی نمیگفتن . میزان گلیسمی کمتری داره ، فیبر بسیار بالایی داره و خاصیت سیرکنندگی بسیار زیادی داره. این سه تا نسبت به برنج ایرانی یا همون محلی خودمون نقطه برتریشه. شما بخوای وزن کم کنی بهترین گزینه‌ست در برنجها. موید باشید

    2. ماری گفت:

      میگن دروغگو کم حافظه است،همینه،اول میگه باعث کاهش کلسترول و فلان میشه،بعد میگه میگه باعث افزایش کلسترول و بهمان میشه،الان همه میدونن که برنجهای هندی برای سلامت مضر هستند و حتی پزشکها هم خوردنش رو توصیه نمیکنن بدلیل مضراتی که خصوصا برای دستگاه گوارش داره

      1. سلام دوست من برنج های باسماتی انواع مختلفی دارند، برنج هایی که حال حاضر وارد میشه هیچوقت مورد تایید ما نیست

    3. سلام دوست من، اشاره شده مصرف بیش از حد!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *