رفع شوری برنج

مسلما برنج از محبوب ترین و پرمصرف ترین مواد غذایی در وعده های ما ایرانیان است که به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. از همین رو پخت برنج نیز برای افراد از حساسیت بالایی برخوردار می باشد و افراد آن را معمولا به روش های متفاوتی پخت می کنند. بعضی برای پخت برنج ابتدا چند ساعتی آن را خیس کرده و برای این کار علاوه بر برنج مقداری نمک نیز به آب اضافه می کنند. عده ای نیز در مرحله ای که آب جوش آمده مقداری نمک می ریزند و سپس برنج شسته شده رابه آن اضافه می کنند. به هر حال ممکن است در مراحل مختلف پخت برنج از دستتان در برود و مقدار نمکی که به برنج اضافه می کنید زیاد بوده و با شوری برنج مواجه شوید.

ما در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردی ترین ترفند ها به منظور رفع شوری برنج بپردازیم تا شما عزیزان در هر مرحله ‌ای که متوجه شوری برنج شدید، با استفاده از روش های زیر این مشکل را برطرف نمایید:

شوری برنج را چگونه بگیریم ؟

همان طور که در قسمت قبل نیز اشاره شد؛ افراد با روش های متفاوتی به طبخ برنج می پردازند و طبیعتاً هر یک بنا بر سبک آشپزی خود در مرحله ‌ای نمک را به برنج اضافه می‌کنند، اما نکته ی حائز اهمیت اینجاست که چه زمانی متوجه ی شوری برنج می شوید، زیرا روش های از بین بردن شوریِ برنج دم کشیده با برنج کته و آبکش تا حدودی با هم متفاوت است.

بنابراین ما در ادامه به صورت جداگانه هر مرحله ای  که ممکن است متوجه شوری برنج شوید را مورد بررسی قرار داده و  به بیانِ روش هایِ از بین بردن شوری برنج در آن مراحل پرداخته ایم:

از بین بردن شوری برنج دم کشیده

اگر زمانی که برنجتان دم کشیده متوجه ی شوری برنج شدید هم جای هیچ گونه نگرانی نیست، زیرا هنوز هم می توانید شوری برنج را رفع کنید، اما طبیعتا در این مرحله کار کمی سخت تر است.

اولین راهکار به منظور از بین بردن شوری برنج دم کشیده، این است که خورشتی که قصد دارید با این برنج سرو و یا میل کنید را با کم ترین مقدار از نمک درست کنید.

دومین ترفند که پیشنهاد می شود حتی المقدور، همین روش را به کار بگیرید؛ این است که کمی برنج بدون نمک دم کنید و با برنجی که شور شده مخلوط نمایید تا برنج های بی نمک، نمک برنج های شور را بگیرند.

حالا شاید با خود فکر می کنید با این روش برنج زیاد می آید، اما برای اینکه برنج اصراف نشود، می توانید مقداری از آن را در یخچال نگداری کنید و در وعده های بعدی از آن استفاده نمایید.

از بین بردن شوری برنج پخته شده

ممکن است شما پس از آبکش کردن و پخته شدن برنج، از شور بودن آن مطلع شوید و از آن جا که پس از آب کشیدن برنج قسمت اعظمی از مراحل پخت آن انجام شده، شما دچار نگرانی می شوید و این سوال که شوری برنج را چگونه بگیریم برای شما مطرح خواهد شد. ما برای شما حتی در این مرحله نیز ترفندی ارائه داده ایم:

اگر در این شرایط قرار گرفتید، بهترین و سریع ترین راهکار شستشوی برنج و آبکشی آن با آب فراوان است، برای این کار، برنج پخته شده را در یک آبکش بریزید و زیر آب سرد بشویید؛ تا زمانی که آب برنج شفاف شوداین کار را ادامه دهید

دقت داشته باشید که هنگام شستشوی برنج با آب فراوان آن را هم نزنید،  چون در این صورت برنج تان نرم و خرد شده، وحتی امکان به هم چسبیدن نیز وجود دارد.

رفع شوری برنج کته

رفع شوری برنج کته

به دلیل اینکه در روش پخت برنج به روش کته بیشتر املاح و مواد مغذی برنج حفظ می‌شود، بسیاری از افراد از روش کته برای پخت برنج استفاده می‌نمایند، اما در این روش برای پخت برنج به نمک کمتری نیاز است. به همین علت در بسیاری از مواقع ممکن است برنجِ کته، شور شود.

 در صورت شور شدن برنج کته شما می توانید از روش‌ هایی که  در این بخش به آن اشاره می کنیم برای رفع شوری برنج استفاده نمایید.

از بین بردن شوری برنج با سیب زمینی

  • رفع شوری برنج با سیب زمینی: کارآمدترین روش برای از بین بردن شوری برنج کته، استفاده از سیب زمینی است، زیرا سیب زمینی تاثیر قابل توجهی در رفع شوری برنج کته دارد. برای رفع شوری با سیب زمینی کافیست سیب زمینی ها را ورقه ورقه کرده و روی برنج قرار دهید، کمی آب دور برنج بریزید و بگذارید برنج کمی دم بکشد و نمک اضافی جذب سیب زمینی شود.
  • رفع شوری برنج با قند و شکر:یکی دیگر از روش هایی که با کمک آن می توانید شوری برنج کته را بگیرید استفاده از قند است، در این روش کافی است به ازای هر پیمانه برنج، 1 تا 2 حبه قند یا 1 قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید، 15 تا 30 دقیقه خیس کنید و سپس دم بکشید. قند یا شکر، شوری برنج را خنثی می کند و طعم شیرینی به آن نمی دهد. با این روش میتوانید تا حد زیادی می توانید شوری برنج را بگیرید.
  • رفع شوری برنج با آبلیمو: ترفند دیگری که به از بین بردن شوری برنج کته کمک می کند استفاده از آبلیمو است. به منظور گرفتن شوری برنج با آبلیمو کافیست روی برنج در حال پخت کمی آبلیمو اسپری کنید و بگذارید چند دقیقه روی حرارت کم باقی بماند.
  • رفع شوری برنج با نوشابه: استفاده از نوشابه برای رفع شوری برنج برای پخت به صورت آبکش کارساز است و برای برنج کته جوابگو نیست! از بین بردن شوری برنج با نوشابه به عنوان آخرین راه حل و فقط زمانی که برنج هنوز در حال پخت است توصیه می شود، این روش به این صورت میباشد که در حین جوشیدن برنج، مقداری نوشابه بدون گاز به آن اضافه کنید”به ازای هر 4 پیمانه آب، 1 قاشق غذاخوری نوشابه کافی است” پس از چند دقیقه، برنج را تست کنید. اگر شوری آن کم شده بود، شعله را خاموش کنید و برنج را دم بکشید، اگر برنج هنوز شور بود، می توانید مقدار کمی نوشابه ی دیگر اضافه کنید و به همین ترتیب ادامه دهید.

نکته: به طور کلی مواد اسیدی شوری را می گیرد، در نتیجه شکر و نوشابه نیز می توانند به کاهش شوری برنج کمک کنند اما استفاده شکر و نوشابه ممکن است باعث تغییر طعم برنج شود. پس اگر می خواهید برنجتان تغییر طعم ندهد باید از روش های دیگری که گفتیم برای رفع شوری استفاده کنید.

رفع شوری برنج آبکش

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برای پختِ برنج، روش آبکشی کردن را به کار می‌گیرید و با شوری برنج مواجه شدید این قسمت از مقاله مختص شماست.

در صورتی که هنگام آب کش کردن برنج متوجه شدید،که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج، آب بیشتری روی برنج داخل آبکش بریزید. اگر هم قبل از آبکش کردن متوجه شوری شدید کافیست یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و در داخل قابلمه بیندازید، ممکن است بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شوید دیگر چاره ای برای برطرف کردن آن ندارید، مگر اینکه خورشتی که قصد دارید با این برنج سرو و یا میل کنید را با کم ترین مقدار از نمک درست کنید یا این است که کمی برنج بدون نمک دم کنید و با برنجی که شور شده مخلوط نمایید تا برنج های بی نمک، نمک برنج های شور را بگیرند. که قبلا هم به این موارد اشاره داشته ایم.

رمز یک برنج خوشمزه و بدون شوری

رمز یک برنج خوشمزه و بدون شوری

برای تهیه یک برنج خوشمزه و بدون شوری و عیب و نقص باید یک سری نکات مهم را مد نظر داشته باشید که ما در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

ابتدا باید کاملا برنج را پاک کرد و سپس تا وقتی که آب زلال شود برنج باید شسته شود؛ سپس برنج را با مقداری نمک داخل ظرف بزرگی به مدت 3 الی 4 ساعت خیس کرد. هنگام خیس کردن برنج،  نمک یادتان نرود. اضافه کردن نمک در این مرحله موجب می شود برنجتان هرگز شور نشود، علاوه بر آن برنج خیس کرده بدون نمک هنگام پخت شفته شده و برنج پس از آماده شدن نرم و خمیر می شود.

موقع جوشاندن برنج داخل آب آن می توانید دو قاشق آبلیمو یا سرکه بریزید تا رنگ آن سفید شود و قد بکشد. بعضی نیز در پایان کار وقتی می خواهند برنج را آبکش کنند کمی یخ داخل برنج می ریزند تا بهتر قد بکشد. همچنین داخل آب برنج هنگام جوشیدن می توانید از کمی روغن استفاده کنید تا برنج بهتر قد بکشد و به هم نچسبد و دانه دانه شود، نکته ی بسیار مهم این است که قابلمه ای که برنج داخل آن می جوشد باید جای کافی برای جوشاندن برنج داشته باشد.

بعد از آبکش کردن بهتر است قابلمه ای که برای دم کردن برنج در نظر گرفته شده جا دار باشد و برنج را کله قندی یا هرمی داخل قابلمه بریزید. یعنی وسط قابلمه برنج بیشتری ریخته می شود. اینگونه حرارت از اطراف قابلمه که برنج کمتری دارد به مرکز قابلمه و تمام محتوای برنج می رسد و زودتر و بهتر دم بکشد، پس از ریختن برنج در قابلمه به مدت خیلی کوتاه شعله را زیاد کنید تا بخار توی قابلمه بپیچد، بعد شعله آن را کم کنید و دمکنی روی آن بگذارید.

نکته ی مهم و آخرین نکته برای یک برنج خوشمزه و بدون شوری این است که، اگر برنج طی مدت طولانی دم بکشد بهتر است، در غیر این صورت ممکن است، ته دیگتان بسوزد و برنجتان بوی سوخته بگیرد.

سخن پایانی

برای پخت برنجی که عطر و طعم بی‌ نظیری داشته باشد، قد بکشد و از کیفیت بالایی برخوردار باشد، انتخاب نوع برنج اهمیت فوق‌ العاده‌ای دارد. استفاده از برنج مرغوب، ضامن پخت برنجی ایده‌ آل خواهد بود، اما یافتن برنج مرغوب و با کیفیت با قیمتی مناسب، کاری تقریبا دشوار است. اگر به دنبال خرید برنج با تخفیف هستید، فروشگاه برنج کاسپین می‌ تواند در میان انبوه فروشگاه‌ های اینترنتی، انتخابی مطمئن و بدون پشیمانی باشد.

ما در فروشگاه برنج کاسپین، انواع برنج ایرانی با کیفیت را عرضه می‌ کنیم و تمامی محصولاتمان را از نظر کیفیت تضمین می‌ کنیم،شما می‌توانید با خیالی آسوده، بهترین برنج‌ های ایرانی را با قیمتی مناسب از فروشگاه ما تهیه کنید، فروشگاه برنج کاسپین تمام تلاش خود را برای جلب رضایت مشتریان عزیز به کار می‌ گیرد.

2 دیدگاه در “رفع شوری برنج

  1. pooria گفت:

    پست و مفید و کاربردی بود. یه سری نکات درباره رفع شوری برنج گفتی که نمیدونستم.

  2. علی گفت:

    ممنون از مطالب خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *